September 1, 2010

Hingusan Menulis Blog

Salam ukhuwwah fillah...

It's weird reading your own posts in your own blog. It is even weirder to read the posts years and years ago when you know nothing about blogging. Serius kelakar ni! I was about to start working on my assignment when I suddenly happened to have the urge to check the traffic feed. A visitor from Hamilton just walked by 21 hours ago reading on the post I wrote back in 2008. Kalau dulu, kira dah habis gempak-lah ni sebab konon kalau ada trafik dari luar negara masuk tu kira dah satu kebanggaan yang amat hebat-la kiranya. Haha...

So, dengan sengaja terus pula rasa nak membaca balik post tersebut. Hahaihh! Kelakar-nya rasa macam nak berguling-guling! Memang lawak baca balik apa yang ditulis masa dulu-dulu. Memang rajin betul rupanya dulu menulis benda bukan-bukan. Bak kata orang, memang tahap tak ada kerja sangat-lah. Dengan bahasa tunggang langgang, English ke laut. Memang hampeh!

But I'm not ashamed of what I wrote. Tak rasa pun nak men-delete semua post yang merepek meraban tu. Those posts have helped me becoming me today. Kalau tak mula menulis merapu pada umur waktu itu, mungkin hari ni pun I would still write rubbish - entah-entah sekarang pun masih menulis macam sampah. Tapi apa yang paling ironi, masa menulis sampah tu bukan main ramai komen masuk. Seronok sebab bila ada komen, maknanya ada orang yang sudi baca post tersebut. Tapi sekarang ni lain, ada orang baca ke tidak, peduli apa.

Sampai sekarang macam masih segan nak mengaku blogger. Kalau ada orang yang sudi baca, alhamdulillah. Tapi cukup tak suka kalau berjumpa orang di luar menegur atau menyapa dengan nama di blog. I am a totally different person on the outside. As a blogger, call me Mapieceofart. And please do spell my name correctly. Haha!


Gambar tiada kena mengena dengan topik dibincangkan.
Saya rindu ini budak.
Sangat.

7 comments:

Coffeeholic said...

nak jumpe adif... :(

zara aka mapieceofart
I love this post. :)

maPieCeoFarT said...

nanti adif dah besar sikit zara culik dia bawak datang sini k... ajak dia mandi pool... huhu...

TQ... i love this post too... haha!
=D

Lee Zha said...

errrrr........


sy tBACA nm belog sy di situ...


MERAPU


sekian.


hahaha zara2..

John Loo said...

Takya culik2, beli je XD

Erm... I've been meaning to tell you this for a while... please don't be offended, but have you ever noticed your moniker sounds like, MaPiece 'O Fart?

maPieCeoFarT said...

liza: alamak, ter-mention eh? huhu... ada copyright tak? XD

john: it's my-piece-of-art... haha... tak kisah pun if people tend to make it sounds like 'fart'... =P

John Loo said...

i know, but the way you CAPS certain letters tu, make it look like that.

maPieCeoFarT said...

i love it that way... and that's that...

Get a Cursor! ZingerBug.com - Comments, glitter graphics, cursors, and more!