April 26, 2009

IRON & WINE : Flightless Bird, American Mouth

Salam... ukhuwwah fillah...

I was a quick wet boy
Diving too deep for coins

All of your straight blind eyes
Wide on my plastic toys

And when the cops closed the fair

I cut my long baby hair

Stole me a dog-eared map

And called for you everywhere

Have I found you?

Flightless bird, jealous, weeping

Or lost you?
American mouth
Big *pill* looming

Now I’m a fat house cat

Cursing my sore blunt tongue
Watching the warm poison rats

Curl through the wide/white fence cracks

Kissing on magazine photos

Those fishing lures thrown in the cold and clean

Blood of Christ mountain stream

Have I found you?

Flightless bird, brown hair bleeding

Or lost you?
American mouth
Big *pill*, stuck going down...

I just fell in love with the melody of this song. This is the OST from the movie Twilight, performed by Iron & Wine... I thought it was a name of an English band, but it was a solo folk-rock project by 35-year-old Samuel Beam (a little bit similar situation when I discovered about Secondhand Serenade, my fave too). Interesting facts about Beam are he is from film school (he has film background) and he writes all his songs. He is now a professor of film and cinematography in Miami International University of Art and Design (the coolest lect he must be, eh? huhu...) More info about Iron & Wine, please click here... And link for the song preview (you may download too), please click here... For the piano instrumental version of the song, you may click here...

The song is too beautiful. My heart melted when I first heard it. Until now, I've been playing it on repeat for the hundredth time...but I'm not really clear with the lyrics... Anybody can interpret it clearer for me...? I would love to understand the song better...

+ Love this song too much... +

Deeply fallen in love with this song... and someone...

so in the mood for love... =)


April 24, 2009

WTF : Seriously Cool...

Salam... ukhuwwah fillah...

Aku bukan car-freak. Tanpa apa-apa sebab yang spesifik juga aku letak gambar ini di sini. Cuma aku rasa kereta ini cool tapi namanya sangat TIDAK cool... Ini adalah model terbaru Cadillac WTF (jangan salah faham...ini bukan singkatan bagi what the f*ck... tapi World Thorium Fuel). WTF Cadillac ni merupakan kereta kedua dunia yang menggunakan tenaga kuasa nuklear... Cool kan? Haha...lantas, terus ia menjadi point menarik untuk aku papar dalam post kali ni... Untuk maklumat lebih lanjut, boleh klik di sini untuk artikel bahasa Inggeris... Sesiapa nak baca artikel versi bahasa Perancis pun, boleh klik di sini... (haha...mentang²-lah kau duduk France, Raiz...boleh speak French, kau bagi sekali, bajet aku faham arr...haha...!) ~0^_^0~

Sebenarnya tu bukan point utama yang aku nak cerita pun. Semalam aku sempat berborak dengan Raiz di YM. Lama tak bercerita dengan sahabat yang ini. Sahabat baik yang aku kenal di Program Kepimpinan Tun Razak (PKTR) yang aku sertai setelah terpilih lepas SPM dulu. Dua minggu yang sangat manis (seminggu di KL dan seminggu di Terengganu) di mana aku sempat berkenal dengan semua genius²an se-Malaysia. Di situ aku betul² kenal hidup, manusia dan kenal siapa diri aku sendiri...

PKTR memang antara pengalaman dan kenangan termanis sepanjang hayat. Aku memang terlalu ingin putar balik masa ke belakang dan berada dalam program tu semula. Semuanya masih terasa segar, macam semalam baru aku berada di sana dengan mereka. Malah aku masih boleh ingat wajah dan nama kesemua mereka (ya...tidaklah kesemua 60 orang mereka itu) tapi aku benar² rasa rindu dengan saat tu... aduuuuhh laa... sobss...

Dan aku rindu pada Raiz juga. Dah tiga tahun dia di Rennes, France. Langsung tidak ada kesempatan berjumpa. Kesibukan membataskan. Tapi dengan kesempatan semalam, boleh-lah dikira melepas rindu. Dia kawan yang baik... dan tak ada kawan sebaik dia yang pernah aku jumpa setakat ni... Raiz memang chill, gila, inspirational... and truly devoted car-freak...! Haha... sebab tu-lah dia bagi aku link artikel pasal kereta ni...

Ramai sangat kawan² baik aku yang dah fly ke seluruh dunia dengan course gempak² yang mereka further study. Sampai langsung tak dengar khabar berita. Teknologi canggih ada tapi macam tak berguna. Kadang² aku pula yang rasa rendah diri sebab tertinggal seorang diri di Malaysia. Ramai juga yang pandang rendah dengan course yang aku kerjakan sekarang, tapi aku suka dengan apa aku buat, so...?

WTF... Haha...

Esok, bukan... kejap lagi... I'll be sitting for MUET... wish me luck...!


April 17, 2009

HE'S JUST NOT THAT INTO YOU: Love It...! Love It...!

Salam... ukhuwwah fillah...

A night out last Wednesday gave me the chance to hang out with a bunch of sisters, Kak Fatin and her housemates and a long-time-no-see brother, Abg Sayyid... He came all the way from Cyberjaya after class (oh...he's studying in Lim Kok Wing...) and fetched us off. We decided to watch this movie at TGV One Utama so he got us the tickets and we went for dinner first. We have a great time together since we last went out about a year ago.

We went to Murni. The place was crowded as usual but we managed to get ourselves a table of six. I ordered my fave 'I Love You' drink (the last time I ate here, I tried it and I thought it was fabulous...!) and Mi Raja. Surprisingly, I cleaned up the whole big plate til' the last piece, like I haven't had such great food for centuries. Hahaa... oh, yes... I was starving...

And so we went to the movie. I am speechless to watch this good movie after such a long time I haven't seen one...and again, I know I'm truly bad in story-telling, so you guys can see the details of the movie in here. It was a romantic comedy piece by Ken Kwapis, the casts were brilliant and somehow, I felt related to one of the stories in some ways. It was as if I was seeing me inside the movie when I watched the story between Gigi (Ginnifer Goodwin) and Alex (Justin Long). Okay, I cried during the part when Alex came to Gigi's door and confessed to her about his feelings. Another one was when Beth (Jennifer Aniston) saw Neil (Ben Affleck) in the kitchen. I was just.... deeply touched.

Over all, it was an informative watch (for those in need to know about guys...) and I was just touched by the love stories it brought all along. And oh, it was an adaptation from the novel written by Greg Behrendt and Liz Tuccillo. I know I got to have the book someday... Wanna buy it for me, anybody...? Yeddeyy...!

He's gorgeous, isn't he? Hehe...

+ 10 stars for the movie...haha...! Too good... too nice... +


April 10, 2009

NEVERWHERE : Best Thrill-reading Ever...!

Salam... ukhuwwah fillah...

After this whole three busy months, finally I managed to finish my reading on this thick novel by Neil Gaiman entitled Neverwhere. Such a great adventurous journey, a little twist of love, but most of the writing tells horribly of horror stuff. It is the story about the world you had never imagined before, the underground world, right beneath your feet, the place you never known existed. But you're thrown there, stucked in so much troubles but in the end, it turned out otherwise. You came to realize that that was the place where you belong.

That's a little description of how the story goes. It was about Richard Mayhew, a typical guy who lived in London. He worked a lot and had less social life. He was kind but his attitude of caring a little bit too much brought him into a world he had never wished he'd go into. It started off out of nowhere when he helped a girl by the sidewalk. The girl named Door, who was seriously wounded and bleeding. Richard brought Door home and treated all her cuts and bruises. She cured so perfectly without any bits of scars. Magically, when he woke up the next morning, Door had disappeared and he got visited by two unwelcomed guests, Mr. Croup and Mr. Vandemar (two human wolves...? Yeah, they kill...) searching for Door.

Since then, Richard's life had changed. He saw people but they could neither see nor hear him. He started to meet strange people - the rat speaker (talking rats and people that talk to rats), the marquis de Carabas and Anaesthesia. They introduced him to London Below, a world Richard had never known existed. Richard so much wanted to go back to his world, the London Above but they would have to find Door first. And so the journey began. They had to look for Door, or the Lady Door. She came from a special family who could open doors (any doors, to anywhere they wish), unlock doors without having any doors existed. All her family got killed because of the special talent and Door was the only one left alive. They met more challenges along the journey and managed to meet Door at last.

Along came another mission - to meet Angel Islington who can save Door and send Richard back to London above. More challenges tested them along the way. They went to the bridge and the floating market and met Hunter, Lamia and the black friars. So many things happened - Richard got over a very difficult test to get the key they needed, he killed the Beast and became the warrior. They met the Angel Islington but it turned out to be the master for Mr. Croup and Mr. Vandemar the wolves. It was the one who killed all of Door's family. In a trick, Door opened a gate to Hell and sent those three off, permanently.

Richard managed to get back to his life, but it seemed to change somehow. It felt normal but yet Richard couldn't suit himself in the normal world anymore. With the warrior knife Hunter gave him, he created a door on the wall by the sidewalk. The door magically opened for him and he went back to the London Below.

That's what the story is all about. I know I am really bad in telling out stories (yes...I sucked those story telling competitions back in school...huhu...). I can't describe it better but London Below was such a dark world, a place you can't ever imagine to have yourself live there. It's so creepy and every creature in the world was so weird and strange in a horrible way. Reading the book, you can feel yourself having the thrill and suspense for real. But over all, I really enjoyed myself reading the story. Every single page and chapter brought me into another adventure and another. I couldn't resist to read more and more. The writing is the best ever by Gaiman. Reading the story brings you along into the dark imaginary world created by the author.

Just to have a few words and comments quoted by the press and other author...

"Neverwhere - a dark contemporary 'Alice in Wonderland'... Imaginative, well-crafted and highly visual." (Minneapolis Star Tribune)

"Alice in Wonderland with a punk edge doesn't begin to do justice to Neil Gaiman's first solo novel, but it may serve to set the tone. Gaiman is a master of creating and peopling his own worlds. In Neverwhere, he has surpassed himself, creating a twisting tale to be treasured." (Poppy Z. Brite, author of Exquisite Corpse)

Great work from Gaiman. Simply five stars...!


April 7, 2009

Al - Fatihah...

Salam... ukhuwwah fillah...

Takziah kepada keluarga Natasha Syazwani
atas pemergian Along tercinta...
Sama² kita sedekahkan al-Fatihah
buat Allahyarham, semoga ditempatkan
di kalangan mereka yang Allah kasihi....

April 6, 2009

KUN FAYAKUN : Day 4... Re-shoot... Finale...!!

Salam... ukhuwwah fillah...

Setelah ber-meeting dan mengambil kira soal segala segi, kami decide untuk re-shoot Ahad itu juga. Dah tak ada hari lain lagi yang semua crew available, talent free dan equipment ada. Kami kawtim dengan satu lagi group lain yang keluar shoot pada weekend itu dan manage untuk pinjam barang diorang sehari saja. Kebetulan juga hari Ahad tu diorang tak dapat teruskan shoot sebab location tidak dapat digunakan (diorang shoot di gereja dekat Brickfields dan ada sambutan Good Friday hari Ahad itu... jadi-nya, church tak available untuk shoot). Alhamdulillah, masalah equipment selesai, masalah transport juga selesai (thanks to Penang sebab pinjamkan van production tu yup...!) jadi bergerak-lah kami pada Ahad itu menyelesaikan babak yang belum selesai...

Re-shoot on extra day, Ahad, 5 April 2009, aku bangun awal sedikit dari call time. Sepuluh minit awal, kira okey lar kann... Bangun², macam biasa, contact semua orang dan pastikan semua orang pun dah bangun juga. Hari ni tak ada bas, kami angkut barang guna van pinjam. Van pun sampai tak lama kemudian, Kamil drive. Kami load in barang dan bergerak ke lokasi yang sama macam hari Jumaat-nya, di Seksyen 14. Alhamdulillah, ada dua kereta berjaya didapatkan. Thanks to runner kitorang, Li kawan si E'e yang sudi menolong.

Al-kisah menariknya, tepat jam 12.15 tengah hari tu, aku dan E'e bergegas balik ke Puncak untuk ambil makanan dan juga menghantar si Lee balik memandangkan part-nya dalam dua² scene dah habis. Kami pun pergi-lah, kemudiannya singgah di 7-11 Seksyen 2 beli ais. Aku sempat menyinggah beli tepung, spare saja untuk wrap party katanya. Tapi aku risau² juga sebenarnya, jadi ke tidak wrap-nya, sebab bila pandang langit, cuaca dah muram... Haishh... janganlah tak sempat habiskan shot... Aku berdoa dalam hati...

Sampai di set, memang rintik hujan dah mula turun kasar². Semua krew pun dah bungkus barang² masuk van. Sekor² muka ketat tak boleh blah. Aku tanya Jaja, apa status-nya? Dah sempat habiskan semua shot ke tidak? Dalam otak aku pulak bergema perkataan 're-shoot.... re-shoot...' Argh...!! Tidak....! Aku tak sanggup dah..!! Kata Jaja, ada lima shot lagi ter-hutang... Tunggu sama² bincang di dining lepas balik semula ke kolej nanti... Okeyhh... kene cari satu hari lagi untuk cover shot... Aku dah nak pengsan...

Sampai di dining, makan, masing² tak cakap apa² pun. Selesai, kami mulakan meeting. Si Ainaa dengan muka serius, terus mulakan hujah beliau. Bila pula lagi masanya yang dapat dibuat re-shoot, macam mana urusan transport, equipment, status crew, ke-free-an talent, bla bla bla.... Aku dah macam tak mampu nak fikir... Aku cuma cakap, "Okey, kene guna Plan B. Shoot tipu shot kat studio malam ni juga, tapi memang conti lari. Tak ada cara lain."

Ainaa pun terus membebel mengeluarkan demand² props dan setting scene untuk shot ganti tersebut yang maha hebat, sampai Lyn, si Art Director protes terus, disambut yang lain². Memang impossible nak mendapatkan semua yang diminta Aina tu. Aina berkeras, katanya nak selamatkan jalan cerita. Baik bersusah sekarang, daripada kitorang mati kutu masa editing nanti. Argh...! Aku dah tak dapat nak fikir lagi dah...!!

Keadaan sangat tegang. Aku di tengah² cuma mampu dengar dan meleraikan bila suara masing² dah memuncak. Si Jaja menambah pula kemudian, salah siapa sampai boleh jadi macam ni. Salah Aina katanya yang tak clear-kan semua shots yang dia nak. Dah Aina dan Jaja gaduh pula. Sampai keluar the F-word, sampai satu dining pandang kat kitorang. Aku dah nak menangis time tu... Finally, Aina kata, "Dah... sudah! Kalau semua dah malas sangat nak berusaha demi short film ni, dah pegi mampus... Lantak-lah apa nak jadi. Semua pegi balik tido, sebab IT'S A WRAP...!!!"

C*lakakkkk....!!!!! Aku terkena lagii....!!!

Aku yang baru nak merancang wrap prank, last² aku sendiri yang terkena balik... Memang tak guna betul-lah..!! Huhu... Aku dah tekup muka kat meja. Gila babun diorang semua in-character, aku tertipu lagi. Masing² memang pelakon terbaikk arh... Gila suspek... semua berkat belajar Acting dengan Puan Amy masa Part 2 dulu nih... Haishh... Jaja pegang kepala aku yang muka macam ala² blur bodoh²... "Dah abis lah, yang... mana ada lima shot hutang tu... tipu jer...!" Siutttttt sangat... hahahah... aku ketawa dekat diri sendiri... ehh... terlupa pulak aku ada beli tepung ubi (haaa... amik korang, tepung ubi terus!) yang ada aku beli, spare untuk wrap party katanya... ni dah wrap pun, apa lagi.... aku mandikan Ainaa dengan tepung... pastu yang lain² pun sempat gak terkena tempias... Haha... mampus-lah, abis dining ber-tepung kitorang kerjakan...

Dengan itu, selesai-lah sudah kisah shooting filem pendek Kun Fayakun... Pun tak boleh suka sangat, belum pikir hal editing lagi... huhu... tak apa, sekarang party dulu... Yeddeyyyyy...!!

+ Thanks tidak terhingga sekali lagi kepada semua tenaga kerja team Kun Fayakun... sama ada yang membantu secara langsung mahupun tidak langsung... terima kasih... terima kasih...! Itu saja yang mampu aku cakap... huhu... Thanx sooo damn much... +



Salam... ukhuwwah fillah...

Third day shoot, Khamis, 2 April 2009, aku bersemangat bangun paling awal - sebab ada si Jajan tolong kejutkan... hehe... Kelewatan hari semalam tak harus berulang... huhu... Lepas bersiap, terus turun ke bawah, pakcik bas yang sama dah siap tunggu kat depan blok... Wahh..!! Belum sempat call dah sampai dulu pakcik ni, mesti sebab rasa bersalah pasal semalam. Dia siap dah masuk parking kat dalam, tak payah nak suruh²... huhu... Krew yang lain pun datang dan terus load in barang, kemudian bertolak ke lokasi. Hari ni, kami shoot di kawasan berpokok dekat Seksyen 14.

Sampai saja di lokasi, terus setup untuk scene. Hari ni ada dua scene saja perlu di-setel-kan, lepas tu kami boleh raya Hindu. Memang tak sabar sangat nak habiskan. Lepas setup, terus roll. Kira² sampai tengah hari (sebab aku baru balik dari ambil makan tengah hari), tak semena-mena hujan turun lebat gila babun. Kami semua menggelabah dan terus pack barang². Equipment yang penting macam kamera, gen set dan extension, semua diselamatkan dulu masuk kereta, termasuk talent - Azlee dan Intan. Mujur ada dua kereta stand by - kereta si Nabil dan Tompel... thanx tolong ya, Nabil...! Jadinya, dua² kereta dah penuh disumbat barang, tinggal kami saja krew² yang terpaksa berdiri dalam hujan. Memang kuyup sakan, sempat kami ber-meeting, ber-Hindustan, bercerita hantu, macam² lagi-lah. Semuanya dalam kebasahan, kekuyupan hujan yang maha lebat dengan kilat yang sabung menyabung... (ni saja nak melengkapkan cerita saja... hehe...)

Al-kisahnya pakcik bas tak dapat datang cepat sebab dia berada kat rumah, bas pula di unit kenderaan. Dia tak boleh nak meredah hujan lebat tu sebab dia bermotor saja. Alaaaahaii, pakcik... Kami ni lagi-kan berkuyupan sudah, memang sampai terketar² dah sejuknya. Memang tak ada tempat berteduh pula dekat area situ... Hurm... kekuyupan dan kesejukan yang amat sangat, lalu tercetus-lah idea kreatif krew² Kun Fayakun ni untuk mengisi masa lapang yang terluang... Sambil memanaskan badan katanya...

Aku yang tengah asyik berteleku dalam hujan waktu tu, tetiba terdengar si Tompel menjerit, "Korang..! Jaja dah mampos...!!" lalu aku pun terus melompat dan berkejar. Aku tengok Jaja dah terbaring di rumput. Spontan aku terus nangis, dalam hati aku tak putus² berdoa, jangan-lah terjadi apa² dekat si Jaja. Aku takut sangat waktu tu, Tuhan saja yang tahu. Berambu-rambu dah aku menangis, risau. Kami ramai² tolong angkat si Jaja ke driver seat kereta si Tompel. Elok saja dah diletak, Jaja buka mata, "Korang... aku tak betul² pengsan laa..."


Semua dah bantai gelak baikk punya. Aku langsung terduduk kat atas jalan. Tak guna! Sempat diorang buat prank pulak tengah² hujan tu. Aku menyumpah tak habis dalam hati. Tapi memang best, nak tergelak-nya sebab aku langsung tak perasan diorang sengih² kambing sepanjang insiden cemas terbabit. Hahah... aku memang senang kena tipu. Bagus-lah jugak, jadi aktiviti memanaskan badan yang boleh di-consider membantu arr dalam kesejukan tu... huhu...

Hujan memang betul² lebat, luar dalam habis dah basah semua (huhh..??) Kami tinggal nak tunggu pakcik bas sampai, bawa naik barang barang dan balik ke kolej. Plan B-nya, nak sambung shoot di studio. Kira-nya shoot semula, babak dream sequence. Tapi memandangkan hari dah nak lewat petang, krew² semua dah flat dan ada yang tak available, kami ber-meeting panjang mencari satu tarikh lain untuk re-shoot ganti dua babak yang masih belum selesai...

Tension...!! Lagi kerja tambah...!! Lagi ongkos tambah...!!!

Jadi-nya, shoot hari ketiga selesai begitu saja... Err... pembetulan.. belum selesai sebenarnya... kami perlu re-shoot... huhu...


April 3, 2009


Salam... ukhuwwah fillah...

NOTIS : Sesiapa ada atau kenal individu yg boleh pinjamkan VAN atau LORI untuk sehari, please tinggalkan no. hp @ email korg kat sini atau kat ruang komen...sangat² diperlukan dengan kadar segera... TQ!

Second day shoot, Rabu, 1 April 2009, penggambaran dibuat di kawasan perumahan di Sunway Kayangan. Tak berapa jauh pun dari kolej dan rumah yang digunakan tu pun rumah saudara mara salah seorang daripada team krew Kunfayakun juga. Pagi harinya, tepat 6.30 aku terjaga, aku menggelabah sebab terbangun lambat - tidur hampir jam 5.00, bangun semula sejam kemudian..? Memang tidur batu - FLAT-lah!). Tapi begitu pun, aku memang bersalah atas kelewatan tersebut. Apa pun, lepas tu aku call pakcik bas yang akan bawa kami ke lokasi, tapi tak berjawab. Padahal, semalam dah di-confirm-kan beberapa kali kami akan keluar shoot pagi tu. Boleh capai ratus kali juga aku menelefon, tak juga diangkat. Hati dan mulut dah start keluar kata² maki dan carut, maklum-lah aku jenis yang cepat ke-tidak-stabil-an emosi a.k.a naik angin. Buat kerja pun jadi celaru.

Tak sempat tolong keluarkan equipment, aku terus pergi jenguk ke luar pagar. Aku nampak satu bas parking seberang jalan. Dah kenapa bas ni kat seberang jalan pulak? Kenapa tak parking je depan kolej sebelah bus stop? Aku geram bercampur musykil. Lalu aku pun pergi bertanya dan sah-lah itu pakcik bas yang membuatkan aku maki² seorang diri tadi. Penuh rileks dia duduk saja dalam bas, bukan nak call aku semula. Bila aku hampir nak marah² (sikit saja lagi....), baru dia cakap rupanya dia tertinggal handphone di rumah. Memang bertuah punya pakcik bas... Aku menyabarkan diri sendiri dalam hati, mengenangkan pakcik tu dah tua dan mungkin pelupa. Haishh.....

Sampai di location, semua krew terus setup untuk scene dalam rumah tu. Aku dan E'e pulak di luar menyediakan kebajikan krew - sarapan. Aku naik risau bila semuanya bekerja sampai tak sempat berhenti sekejap makan. Dah suruh take 5 berhenti rest sekejap pun tak ada effect. Tapi dah selesai setup dan sebelum mula shoot, masing-masing makan juga.

Shooting indoor - semua scene dalam rumah saja - jadi kurang sikit letih berjemur panas-nya kalau nak dibandingkan dengan shooting outdoor, tapi cabarannya lagi sukar bila nak mendapatkan lighting yang terbaik - serius - memang SUSAH. Mujur ada bantuan tangan beberapa rakan yang sudi turun ke set dan menghulurkan pertolongan, alhamdulillah... Big THANKS to Lewan, Abg Azri and Faliq...! Tak lupa kepada Akash, Syafiq Garcia... thanx sebab sudi singgah jenguk set Kun Fayakun... and to Reez dan Mira... thanx a million...!! Sanggup gak korang tolong kitorang walaupun ada kelas at 4 that day... dan siapa lagi ye? Maaf kalau ada yang tertinggal...! Huhu...) Syukur...semuanya berjalan lancar. Boleh dikatakan hari kedua ni yang paling enjoy walaupun dalam letih yang teramat. Dari pagi, kami semua all-out sampailah malam jam 10.30 baru wrap dan makan. Pakcik bas sampai, terus load in barang dan balik. Semua orang boleh-lah tidur trus sesampai di kolej, tapi aku tetap kena tidur jam 4.00 pagi, siapkan bekalan air untuk shoot hari esoknya pula... sobsss... (T_T)

+ Insert (senarai salutasi dan apresiasi... hehe...) Thanx to Auntie Lyn, sebab sudi pinjamkan rumah beliau... dan Abang Khairi for lunch... serta Makcik Fatimah for dinner... nasi lomak makcik memang superb...!! Haaa... ni aku promosi skali... next time korang ada majlis atau event atau shooting ke, boleh tanya aku nombor contact Abg Khairi and Makcik Fatimah ni... harga boleh runding, memang terbaik arh diorang kasi... harga terendah dan terunggul... pastu ada nasi lomak best 80 sen pun aku boleh tolong bagi nombor contact... cumanya korang kena ambik sendiri-lah order tu... so make sure majlis atau shooting tu lokasinya tidak jauh dari kolej Puncak Perdana... +

" Kunjungi-lah Puncak Alam, semuanya ada di sini..." Hehe.... bolehh...??


April 1, 2009


Salam... ukhuwwah fillah...

First day shoot, Selasa, 31 Januari 2009 merupakan hari permulaan buat team Kun Fayakun. Hari ni cuma perlu siapkan satu scene, so penatnya bolehlah tahan lagi. Lewat pagi mula set up di lokasi dekat Seksyen 10, start shoot pula tengah hari dan habis menjelang petang. Ja'a yang meng-handle kamera dan dibantu si Kamil. Dua² mereka ni memang tulang belakang kami. Thanx juga kepada semua yang datang menolong - Attar, Lewan... siapa lagi, yup? Aduhh... tak recall pulak... But thanks sesangat semuanya... Dekat set, aku orang yang paling concern dengan kebajikan semua - crew, talent dan helper. Jadi produser merangkap PM, beginilah... Selain pening kepala hotak memikir hal surat menyurat, aku sibuk kira mengira duit, pinjam meminjam itu ini, ke sana sini, macam²-lah. Tapi, penatnya baru bermula secebis saja pada hari pertama ni. Hari kedua, esok... Schedule memang pack, jadi memang kami bersedia untuk all out sehabisnya. Semoga dijauhi daripada sebarang masalah-lah. Amiinnn...

Ready for take...

Camera roll....
And cuttt........

And ayat yang paling heaven untuk didengari semasa shoot --> It's a wrap...!!!

:: Seronok gak sekali sekala layan lagu jiwang sambil naik kereta ramai²... Azlee + Ja'a + Tompel (kereta-mu terbaik!! thanx a lot...) + E'e memang gilaa...!! Hahaha... Dah lama tak gila² macam tadi... Mkasih jugak kat Aswunk, Ja'a and Kamil yang willing untuk tolong kitorang sampai selesai abis shooting Kunfayakun ni nanti... Thanx tidak terhingga, kalian... Love y'all lah...!! mWahh²...! ::

Get a Cursor! ZingerBug.com - Comments, glitter graphics, cursors, and more!