March 14, 2008

Gila aku.... gila MeNULIs...!!

Salam... ukhuwwah fillah...

Aku gila menulis start dari Form 2...
Entah demam apa... tapi aku gila sungguh menulis masa tu...
entah apa-apa aku tulis... semua benda yang aku rasa dlm jiwa..
jiwarasa mungkin...??? upsss...!

Dah lama aku tulis, lalu aku bukukan semua karya aku yg entah apa-apa tu..
skali aku terjumpa smula khazanah karya time aku tgh gila dulu...
lalu aku nak kongsi kat sini..... sila lah... =)

nie karya sulung mase Form 3... huhu......



BUAT SEMUA YANG PERNAH KUCINTA


Temanku...
Kala mentari mula meneduh
Lepas lalu kunjungmu
Kala grimis menanggung mendung
Maka kemudiannya lenyap saja...

Sahabatku...
Turut sama bila berhujan panas
Duka tawa menyulam setia
Layar nan putih kita lakari
Berdua biar kita selalu...

Kekasihku...
Kusulam senyum kusam tika hadirmu
Tapi belum pun kau hampir
Terus hilang langsung tak ada...

Serambi ilmuku...
Rumah keduaku
Syurgaku yang pasti
Kudatang padamu berpalitan
Noda hitam menyalut hati
Denganmu hatiku girang
Walau aku tak termampu...

Kesepianku...
Isian kekosongan yang pedih mendera
Di sebalik pura-pura
Tak didengari siapa...

Sendiriku...
Tenang tika ia ada
Jadi teman entah bila-bila...

Hidupku...
Semacam langit penuh gemawan awan
Yang cerah kembali lepas hujan...

Dia milikku...
Sukar ditafsirkan bagaimana
Aku perlu terus mencari hingga ketemu
Cinta penuh sendu...
Hanya untukMu
Satu...



~2003~

7 comments:

amer zaman said...

aku mula menulis ketika mula pandai memgang benda yang mempunyai dakwat.

karya sulungku??


telah dijual kepada alam.

maPieCeoFarT said...

dijual kpd alam...
hurm...
maksud....

dikuburkan ... ???

amer zaman said...

dilupus.
dibuang.


sedih.

maPieCeoFarT said...

tak apa...
alam pun mentafsir...
biar ke mana pun ia pergi...
ada yg mengkaji dan mengetahui..
mana tahu karya anda ada di mana skrg ni... entah2 ia dikutip...
kalau pun bukan oleh manusia..
karya ni cetusan rasa...
walaupun ia dah tak ada lagi, ia tak pernah hilang...
dilupas dibuang atau sbagainya...
ia ada...
dalam jiwa kita...


=)

John Melawi. said...

karya pertama adalah tulisan yang paling cantik..khat...

tapi sekolah kebangsaan pengkalan rinting johor bahru lebih menghargai karya tersebut sebab diorang yang simpan!!

John Melawi. said...

karya pertama adalah karya yang paling indah..khat..

tapi sekolah kebangsaan pengkalan rinting di johor bahru lebih menghargainya!!

maPieCeoFarT said...

owh..
nape jadi cenggitu..?

hurm...

tinggal dlm persemadian mungkin..

Get a Cursor! ZingerBug.com - Comments, glitter graphics, cursors, and more!