July 13, 2009

Lawak Senda Pagi...

HARI 1

"Tenenet... Tenenet..." nada dering Sony Ericsson di sebuah telefon bimbit Nokia berbunyi.

Terpisat-pisat. Lihat pada skrin. Lambang sebuah sampul surat dengan paparan nombor telefon tak dikenali... 019-518++++.....

"Salam. Nurul, biarlah abang balik tak bersama sayang. Tak sanggup abang melihat sayang sebelah abang, sedangkan sayang telah melupakan abang. Sayang, berilah abang satu peluang terakhir untuk abang menebus segala dosa abang bersama sayang, sudilah menjadi isteri abang! Abang merayu agar sayang terimalah semula...."

Celaka. Nurul mane pulak ni...? Sapa pulak yang buat kelakar di pagi hari ni. Campak telefon ke katil.

Ignore.


HARI 2

"Tenenet... tenenet..." telefon berdering lagi seperti mana pagi semalam.

Satu mesej baru. Nombor yang sama.

"Salam. Nurul sayang, abang telah luahkan perasaan abang pada Nurul tapi sayang tetap membisu menambah derita diri abang, sayang. Abang faham sakitnya hati Nurul dengan sikap abang selama ini. Maafkanlah abang, sayang. Sebenarnya semasa di Melaka abang nak beritahu sayang balik dari sana, abang bercadang nak ajak kita kahwin, benar sayang, demi Allah abang tak bohong, tapi abang telah dikejutkan dengan perakuan sayang macam mimpi ngeri, tetapi sebenarnya adalah realiti. Sayang, berikanlah abang sekali peluang terakhir, sayang. Janganlah membenci abang begini sekali. Walau bagaimanapun, abang berjanji pada diri abang akan berusaha untuk memiliki Nurul walau dengan apa cara jua *cara baik saja*. Kasihankanlah abang, sayang. Wasallam..."

Celaka, lagi panjang ayatnya. Berjela-jela sampai tiga page, dah tu jiwang pulak. Mampus kau lah. Sah salah nombor, tak pun ada orang nak bergurau di pagi hari.

Ignore.


HARI 3

"Tenenet... tenenet... tenenet.. tenenet...." Argh... pagi-pagi mesej masuk berderet. Memekak betul...!

Tiga mesej.

Mesej 1 : "Salam... Napa kosong jawapannya, sayang... Sayang jangan buat abang gelabah pagi2 ni!"

Mesej 2: "Abang amik pagi ni kita gi minum, leh sayang?"

Mesej 3: "Nurul sayang, awak masih tak dapat untuk menerima abang kembali ke, sayang?"

Ahh... sudah... Ini harus dihentikan. Entah mamat siut mana yang send mesej ni. Kalau betul mesej ni memang tersalah dihantar, naya je.

Reply: "Bro... lu dah salah send msg ni. Better lu ensure number awek lu yang betul k, dah bape kali lu tersalah send msg kat gua ni. Semak inbox gua je..."

Lama diam. Mesej masuk lagi.

"Ok brother. Gua minta maaf ok."

Selesai.

Kalau tak di-reply, entah apa jadi.

Moral --> Pastikan anda send message ke nombor yang betul. Kalau tak, boleh bikin orang bengang di pagi hari...!

Out...

5 comments:

Affan Azami said...

Hahaha. first nak ty, "terpisat2" tu bhs ape ek dik? Hahahaha.

2nd, bahasa memg top notch! kalo abg bace reply dr adik mcm tu pun, konfem, abg ingat laki. hahahahahaha.

p/s- laki tu tgk2 pemuisi/ penyair jalanan. kellas gak bahasa jiwang die. kikikiki

hanilopiplopz said...

haha.. klaka siol mamat tuhh! nape x layankan je? bia lg parah jdny.. hahah jahat sioll

maPieCeoFarT said...

abg affan...
terpisat2 tu mamai lah, bang... hehe... tu lah, trus die pggil brother tu yang x tahan gile... haha... btul la kut, i also think so... ntah penglipur lara mana t'sesat kut mamat tu, spelling sume lengkap gile... hahaii...

hani...
xnak ar layankan... ksian lak... plus leh kopak kredit me-reply beliau... celcom tuh... haishh...

MrS SuPeRmAn said...

~zara rindu nk cembang2...
~klo x msti kita da gelak pg2 da....
~hihihi
~ntah2 mamat tu saja send x?
jeng3x!!!

maPieCeoFarT said...

tasha...
a'ah lar.. rindu gile kat kamu gak... meh lar umah ptg2 sambil lepak2 mkn ckodok... pastu leh kite gi swimming...! whoosh2... =)

Get a Cursor! ZingerBug.com - Comments, glitter graphics, cursors, and more!