July 30, 2010

Critics

To tell you the truth, I don't have any problems of what other people has gotta say about me. Critics are fine, they help you to get better. But in terms of making (or writing) a good critic, you have gotta be neutral, balanced and positive. Not bias, destructive and making it sounds more like a brag. No, a condemn. You brag.

It is my friends you're talking about, buddy. You have no idea how much they sacrificed and worked hard for it. And that critic, was way far too much to be constructive. Don't think of a compliment, it sucks.

But then again, you're good, buddy. REAL good. Keep it up with more critics.

10 comments:

lotitude longitude said...

onowh cian dia... haha... dun b sad... sap kok lu

maPieCeoFarT said...

me? sad? tak ar... this 'buddy' of mine is suppose to be sad of himself coz he's pathetic...!

haha... ya ya... isap okok lu... chill de... =)

Anonymous said...

soundtrack blog ni sedap. awak menulis pun sedap. tapikan nanti kalau si pengkritik tak bertauliah tu dah bikin filem panjang dan filem panjang dia bagus macam mana? apa lagi korang nak mintak dia buat? nak nak cabar apa lagi kat dia? baik cabar dan perbetulkan diri sendiri jelah adik-adik manis.

maPieCeoFarT said...

haha... ye, terima kasih... komen dihargai...

maPieCeoFarT said...

tak ada timbul soal cabar mencabar, sebab filem dia memang bagus, no doubt... kalau tidak, buat apa sy turut bantu dan kerja sama dia... =)

fadz said...

wah, apa citer ni?

the sastraboy said...

mngkn dgn kritikan ( yg kau kata condemn,huhu ) tu. bdk2 lain akan ambil iktibar ke apa an. mungkin kawan kawan kau akan take it as a challenge ke.

tp yelah, semua tu mungkin je.

maPieCeoFarT said...

fadz: =)

sastraboy: insya Allah... ke arah memajukan industri... TQ...

Anonymous said...

dengor citer telemovie tu dah femes sebab rebiu dia dan awak. tahniah!

maPieCeoFarT said...

satu, ia sebuah filem... bukan telemovie... dua, sy x tulis apa2 reviu tentang filem tu... tiga, alhamdulillah kalau sy membantu beri sumbangan...

and hey, TQ 4 your comment, anon, whoever u are... =)

Get a Cursor! ZingerBug.com - Comments, glitter graphics, cursors, and more!