April 5, 2008

Berkurun lama kupendamkan....

Salam... ukhuwwah fillah...

haih... firstly tahniah kat sume penuntut CT 111 dan CT 112 part 3 atas keberjayaan kalian dalam 'Source of Emotion' tempoh hari... walaupun terpaksa meredah onak berduri badai menghalangi hujan membasahi.... serta berkorban tak balik kampung lagi minggu ni, (huhu......) aku tabahkan jua hati ini agar hasrat nak tengok exhibition diorang nih - huhu... xleh cakap 'adik2'... nanti ader orang marah.... weeeee =) akhirnya tercapai....

klakar betul... macam2 berlaku hari tu demi nak datang exhibition ni punyer pasal... aku memang dah lama look forward nak datang tengok hasil2 tangan budak part 3... tiba hari yang dijanjikan, hari jumaat, pagi tu ada kelas en.khairul pulak... aku dah berazam nak ponteng kelas dah... sbb byk drawing assignment die yang dari zaman tok kaduk aku x siapkan.. skali jaja datang umah, ajak pegi kelas... dapat msg katenye ader kuiz aritu... memang bapak ribut aku bingkas bangun, siap macam ......... (tahla nak describe camne) tapi yg penting aku mandi lar.... walaupun pernah skali pengalaman pahit x sempat mandi pegi kelas (jgn gelak....!! aku yakin ramai lagi yang berpengalaman serupa.... huhu...) pakai baju kurung ari isnin... dah tak ada pilihan... lalu aku terbang ke fakulti secepat yang boleh... dalam hati teringat2 peristiwa sem lepas, en. ezwan kunci pintu tak bagi masuk kelas sebab dah terlewat 10 menet jer... huhu... adakah en.khairul pun sekejam itu...?? argh... aku bersandiwara pulak dalam ati...

sesampainye di kelas, aku terpinga-pinga... apsal semua duduk campur2 tak macam ade kuiz pun... aprilfool kah ini semuaa?? tapi dah 4 April.... nak aprilfool pe jadahnyer... jaja lambai2 duduk sebelah dia... en.khairul macam langsung tak perasan a.k.a tak kisah aku masuk lewat... akash tengah melukis sesuatu di papan putih.... aiyo... kuiz kene lukis sorang2 kat depan ker?? mati akuuuuu...!!! jerit aku... dalam hati lar...

jaja bisik.... kuiz teka tajuk filem....
aku kerut... mane celah kuiznye dah main teka2 filem pulak nih??
jaja kata... ade markah lar.... 10 markah...
aku kata.... haihhh... ni ker kuiznye... aduila... penat aku sampai terbang2 datang kelas...

lalu aku pun turut serta dan menjadi antara yg paling becok meneka... sumpah aku tak penah tgk kuiz yg macam nih... kalau dak fakulti lain tengok pun sti jeles gile punye tengok kuiz punye best camtu...

jam 12.00, kuiz pun selesai... lepas sign attendance, trus ke dining isi perut... sambil membincangkan kecelaruan mase kelas tadi... macam biasa... mase workshop skrip pn.lela ade yang argue2 tak puas hati, mase kuiz en.khairul tadi pun begitu jugak lar... dah lumrah... pergi mane2 pun mesti akan jumpe punye manusia2 yang slalu tak puas hati nih.... huhu.... end of conversation....

lepas makan.... jaja pesan janji jumpe di bus stop pukul 2.30 lepas solat jumaat nanti... sett... seperti dijanjikan (dan aku lambat macam biase... hehe....) kami - aku, jaja dan akash pun menaiki bas ke induk.... hari dah mendung2 time tu, akash pun tanye... ade bawak payung x?? aku dan jaja geleng.... berhenti di seroja, kami turun... hujan turut lebat yang amat... atau it's raining cats and dogs... idiom kegemaran kami berdua.... akash dah wat muka kondifen nak redah je.... iskkk... aku pikir lapan kali lagi....

lalu aku terlihat kete mini kaler maroon lalu... spontan aku jerit... Kak D.....!! terus aku call suruh die patah balik amik kitorang... huhu... thanks sis... jasamu dikenang... malangnye kete mini yang cumel itu hanya mampu memuatkan aku n jaja jer... so akash pun memulakan babak hindustannye berlari dalam hujan sampai la ke annexe.... huhu... sori akash....!

dalam basah2 tu, akhirnya sampai jugak kami ke tapak pameran..... puas hati....!! setelah berbagai halangan, semuanya terbayar bile tengok shot2 diorang yang .... amazing lah..!! dak2 degree punye... hurmmm.... so-so....... =) tapi diploma punye..... salute.....!

tak lame... lepas tengok2... puji2..... sign guestbook.... pameran pun dah nak bungkus...... kami berangkat ke bus stop seroja smulaa... start lah episod klakar yg buat aku bengang sbenarnye.. tapi pikir2 balik.... rase nak gelak golek2 tepuk lantai pun ader gak.....

kitorang kondifen skali lagi naik bas rapid 604, konon bas tu berenti kat seksyen 2... rupenye tidak... (ni lah faedahnye jarang kluar n tak amiktau nombor bas...!!) abis satu seksyen 7 kitorang pusing wat tour konon.... last skali masuk induk smula... dan barulah kitorang amik bas yg betul - bas 603 - dan berenti kat seksyen 2... time tu dah pukol 6.30 kalau tak silap...

aku susah hati... bas yang bawak student untuk dinner MPK jalan kul 6.00.... so aku menegeluh di situ... sampai dah membatalkan niat untuk ke Malam Penghargaan Kolej (MPK) pada sebelah malamnya... sebab dah lewat sangat... tapi syukur.... sampai di Puncak, aku lari naik ke umah, mekap ape2 yang patut... (huhhh... mekap..>>!) walaupun bas dah jalan... aku naik kereta RS pn.habsah ke hotel Grand Bluewave, Shah Alam..... dinner okay... havoc dgn dak2 Masscom jer lebih... makanan nyanyam... aku makan sampai 2 round... hehe....

begitu lar al-kisahnye aku pada hari Jumaat lalu....


Gila serabut..... tapi manis...... =)

5 comments:

AzizulHafiz said...
This comment has been removed by the author.
AzizulHafiz said...

hey... terima kasih sbb datang..

susah-susah je.. :)

amer zaman said...

banyaknyer ko komen zul...
aku nak komen gak...
haha

terima kasih ya datang ke pameran yang tak seberapa.

CoffeeHoliC said...

bila berjanji kena selalu tepati :)
terima kasih
itulah kepuasannya

maPieCeoFarT said...

azizulhafiz...
xpe... bersusah2 demi sapot kawan2...
=)

amer zaman....
komen lah byk maner pun... terima semua komen sahabat2.. =)
neway...pameran korang seberapa lah... mane ade x seberapa... hehe..

penggila kopi...
tapi aku bermasalah dengan punctuality... trima kasih krn bersabar menjadi kawanku dan x menggelarku DATIN... huhu... =)

Get a Cursor! ZingerBug.com - Comments, glitter graphics, cursors, and more!